Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Οταν αναφερόμαστε στη φιλοξενία ιστοσελίδων πρέπει να εξετάσουμε 3 σημεία :

1.domain name

2. ssl

3. web hosting

Domain name

Το Domain Name (όνομα της ιστοσελίδας) είναι η «διεύθυνση» σας στο διαδίκτυο. Η επιλογή του ονόματος έχει μεγάλη σημασία για την πορεία της ιστοσελίδας σου στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Για την επιλογή ενός «σωστού» domain name πρέπει να προσέξεις πρώτα από όλα να είναι εύκολο και κάτι που μένει! Να μπορεί εύκολα να το θυμάται ο χρήστης. Eύηχο και όμορφο στο μάτι. Να είναι σύντομο και να χρησιμοποιεί μια λέξη κλειδί που χαρακτηρίζει τον κλάδο που ασχολείσαι! Συνήθως το domain name συνδέεται άμεσα με το όνομα της εταιρείας σου. Μην χρησιμοποιείς αριθμούς και σημεία στίξης και φρόντισε να είναι εύκολο στην ορθογραφία (να το ακούσει κάποιος και να μπορεί να το δακτυλογραφήσει σωστά)

SSL

SSL-1

SSL (Secure Sockets Layer) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Netscape και σχεδιάστηκε για να παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συσκευών (συνηθέστερα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) εγκαθιδρύοντας μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου. 

Web Hosting

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη από τους επισκέπτες της. Η λειτουργία της στο internet επιβάλεται να παρέχεται 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο σε αξιόπιστο και γρήγορο server. Για ιστοσελίδα με κατάληξη .gr ή οποία απευθύνετε στην Ελλάδα το πρώτο που θα προσέξετε είναι να βρίσκεται στην Ελλάδα. Στην συνέχεια βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για Εταιρεία η οποία προσφέρει 24 ώρες υποστήριξη 7 ημέρες την εβδομάδα.